Nuttige links 

Gemeente Galmaarden

Gemeente Gooik

Gemeente Herne

Amicato
Amicato is een groep vrienden die gebeten is door de muziekmicrobe en ervan geniet samen te musiceren.
Dankzij de deskundige begeleiding van dirigente Leen Dubois slagen we er in om zowel hedendaagse nummers, meezingers evenals klassiekers te laten klinken.
Onze harmonie bestaat uit een groep goedlachse jongeren en volwassenen die samen repeteren op vrijdagavond in GC Baljuwhuis te Galmaarden.
Naast het repeteren maken we ook hier en dan eens tijd voor een uitstap of een orkestweekend met de hele harmonie.

Jaarlijks opent Amicato haar deuren voor het grote publiek met een Valentijnsconcert, maar je kan ons zeker ook vinden op een aantal kleinere of grotere evenementen in of buiten de gemeente.

Kom je graag meer te weten over onze activiteiten, kijk dan zeker eens op volgende link.

Jeugdorkest De Vrede
"Jeugdorkest De Vrede is ondertussen al meer dan vijf jaar een vaste waarde in Gooik en omstreken. Deze muzikale jeugdvereniging brengt jonge muzikanten van alle slag bij elkaar om samen muziek te maken in een gezellige en vriendschappelijke sfeer, en dit met muziekstukken die speciaal op maat geschreven worden voor deze unieke bezetting van klassiek orkest (strijkers, houtblazers, koperblazers,…) in combinatie met elektronische instrumenten (gitaar, bas, keyboard,…) en uitgewerkte percussie (drum, melodisch slagwerk, percussie). Ideaal voor gevorderde muzikanten (16+) die graag willen spelen in een leuke groep tieners en twintigers! Ben jij zo iemand? Dan moet je zeker eens langskomen op één van de repetities op zaterdagavond tussen 19:00 en 20:30 in de balletzaal van de muziekacademie van Gooik (Dorpsstraat 36a).


Sinds kort bestaat ook het Juniororkest, dat mikt op beginnende muzikanten (8+) die met leeftijdsgenootjes willen musiceren en op die manier op een speelse manier gezamenlijk verder kunnen groeien in het bespelen van hun instrument. Iedereen die het eerste jaar notenleer en instrument heeft afgerond is meer dan welkom, ongeacht welk instrument. De repetities zijn op zaterdagavond van 17:30 tot 18:30 in de balletzaal. Kom zeker eens langs.
 
Inschrijven bij het Jeugd- en Juniororkest is trouwens volledig gratis.
Nog vragen? Stel ze gerust via onze Facebookpagina.

Sint-Pieters-Herleving

2019 nadert met rasse schreden en dat betekent dat Sint-Pieters-Herleving (SPH) aftelt naar de feestelijkheden voor haar honderjarig bestaan. De oudste actieve muzikant (een kranige tachtiger) heeft daarvan het grootste deel nog meegemaakt! Maar de fanfare is vooral een jonge en dynamische muziekmaatschappij, met meer dan 40 muzikanten aan de pupiters: fluiten en klarinetten, alle saxofoons, bugel en trompet, alto, tuba, trombone en bastuba, slagwerk en basgitaar.

Met eigentijdse optredens staat de groep mijlenver van het wat bestofte idee dat mensen soms nog van een fanfare hebben. Intussen blijft SPH de maatschappelijke functie van een fanfare hoog in het vaandel dragen, weliswaar op een hedendaagse manier: benefietconcerten, optredens samen met mensen met een beperking, organisatie van het jaarlijks kermisweekend, een druk bijgewoond Ceciliafeest… SPH is werkelijk een motor van het sociale leven in Sint-Pieters-Kapelle.

De fanfare werkt samen met de gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans voor het opleiden van nieuwe muzikanten. Die krijgen de kans om eerst een tijd mee te draaien in het instaporkest van de fanfare, SPH Crescendo.

Lokaal:             Polyvalente Feestzaal Sint-Pieters-Kapelle
Repetities:       SPH Crescendo vrijdag 18.45 - 19.45 uur
                        Sint-Pieters-Herleving vrijdag 20-22 uur
Voorzitter:        Mark Janquart
Dirigent:           Pascal Bosmans
Secretariaat:    Anke Coppens - Geraardsbergsestraat 14, 1541 Herne of uwfanfare@gmail.com
Website:          www.uwfanfare.be

Samen groeien als muzikant, maar ook als persoon. Daar gaan wij voor!
​SPH Crescendo is de jeugdwerking van de Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving.
Onze groep kan je beschouwen als een instaporkest voor onze fanfare.
Iedereen die muziek wilt leren is er welkom, ongeacht leeftijd!

SPH Crescendo is net zoals onze moedervereniging bekend in het dorp voor de organisatie van verschillende jaarlijkse evenementen zoals de grote rommelmarkt in het centrum van Sint-Pieters-Kapelle, het sinterklaasfeest, de paaseierenraap...
Maar ook gaan wij soms eens "onder ons" op stap zoals met ons jaarlijks Crescendo weekend.

Pepingen Pipe Band
Sinds kort kwam er een samenwerking tot stand met de Gemeentelijke cademie voor Muziek, Woord en Dans van Gooik.
We delen immers onze passie voor muziek!
Met onze pipe band, bestaande uit muzikanten Schotse doedelzak en drum zijn voor mensen die interesse hebben in onze muziek en instrumenten.
We onderlijnen hiermee tevens dat we ons openstellen voor alle mensen die onze passie delen, in het bijzonder muzikanten en leerlingen van de academie Gooik.