Onze collectie 

In de bibliotheek vind je een groot aanbod boeken. We bieden zowel leesboeken (fictie) aan, als informatieve boeken (non-fictie) en dit voor alle leeftijden, van prentenboeken tot grootletterboeken. Sinds kort hebben we naast ons klassiek aanbod ook digitale boeken in de collectie. Onze e-boeken zijn uitleenbaar via een tablet of smartphone.

Daarnaast hebben we ook kranten en een pak tijdschriften, over heel uiteenlopende onderwerpen en voor zowel kinderen, jeugd als volwassenen.

Wie nog meer informatie zoekt, kan een beroep doen op onze naslagwerken en literaire documentatie

Stripliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in het diverse aanbod strips. We bieden niet alleen de klassieke jeugdstrips als Jommeke en Kiekeboe aan, maar ook enkele minder gekende reeksen en bovendien een uitgebreide collectie strips voor volwassenen.

Voor de cinemafielen is er onze collectie DVD's: van blockbuster tot alternatieve film en van komedie tot thriller. Ook de televisiereeksen ontbreken niet in het aanbod. Daarnaast hebben we een pak informatieve DVD's, als aanvulling op onze non-fictie boeken.

Muziekliefhebbers kunnen dan weer een beroep doen op onze collectie CD's. Klassiek, Vlaams, hardrock, folk, jazz, elektronische muziek,... Ook hier een uiteenlopend aanbod en opnieuw een aparte collectie voor de kleinsten.

Onze volledige collectie is terug te vinden op gooik.bibliotheek.be Hier vind je boekentips en de nieuwste aanwinsten en kan je ook zelf op zoek gaan naar een boek, film of CD. Je ziet er ook meteen of dit aanwezig is in de bib en waar je het kan vinden in het rek.

Computers en internet 

De computers in de bibliotheek zijn gratis te gebruiken. Ook de toegang tot het internet is gratis. Je kan hiervoor gebruik maken van de pc’s van de bib of je kan je eigen laptop of tablet meebrengen en gebruik maken van onze WIFI-hotspot.

Het gebruik van de computers en de internettoegang is vrij, maar wel binnen de grenzen van het welvoeglijke. Het bibliotheekpersoneel kan op elk moment het gebruik controleren.

Kopies en prints 

Het maken van prints en kopies is betalend. Je betaalt € 0,05 voor een bladzijde A4 in zwart-wit en € 0,25 voor een bladzijde A4 in kleur. Voor een bladzijde A3 betaal je € 0,10 in zwart-wit en € 0,50 in kleur. Als je dubbelzijdig afdrukt, betaal je twee bladzijden.

Scholen 

De bibliotheek biedt een aangepaste dienstverlening aan voor scholen.

Leerlingen kunnen in klasverband een bezoek brengen aan de bib. Voor de Gooikse scholen zijn er daarnaast ook boekenpakketten en vertelplaten ter beschikking rond verschillende thema's.