|
Overzicht feest- en fuifloket![]()
Meldingsformulier fuivenAlle organisatoren van publiek toegankelijke feestelijkheden en evenementen tussen 22 en 6 uur zijn verplicht een melding te doen op de jeugddienst. Je doet dit uiterlijk drie maanden voor de de fuif of het evenement. Deze melding kan je doen door onderstaande meldingsformulier in te vullen. In het meldingsformulier vind je tegelijk ook meer informatie over:
De melding wordt doorgestuurd naar het gemeentebestuur en de lokale politie ter goedkeuring. De jeugddienst neemt met jou contact op bij goedkeuring of wanneer er nog bijkomende vragen zijn. FuifbeleidSinds enkele jaren werken de gemeenten van de politiezone Pajottenland (Gooik, Bever, Galmaarden, Lennik, Herne en Pepingen) samen aan een positief fuifbeleid. De klemtoon ligt op maximale ondersteuning van organisatoren bij het wegwijs maken in de steeds groeiende reglementering. De klemtoon ligt hierbij vooral op veilig fuiven. Klik hier om het vernieuwde fuif- en feestreglement door te nemen. Opleiding fuifcoach![]() Het fuif- en feestreglement bepaalt dat elke organisator 1 fuifcoach moet hebben. De jeugdregio Pajottenland organiseert jaarlijks een opleiding fuifcoach. Deze opleiding bestaat uit:
Wanneer je beroep doet op een erkende bewakingsfirma dan heb je nog steeds een fuifcoach nodig, maar hoef je wel geen fuifstewards meer te voorzien. Voor een lijst met erkende bewakingsfirma's: klik hier Fuifzalen![]() Zaal Edele Brabant is momenteel dé fuifzaal in Gooik en heeft een capaciteit van 800 personen.
0479 87 23 30 Vragen over alcohol en drugs?![]() Preventiedienst Pajottenland is een intergemeentelijke drugpreventiedienst in de 6 gemeenten van het Pajottenland (Galmaarden, Bever, Herne, Pepingen, Lennik, Gooik). Je kan er terecht voor informatie rond drugs en alcohol, advies bij beginnend alcohol - of druggebruik, aanvragen van vorming voor uw vereniging of organisatie, vragen over het MEGA project lagere scholen, opstarten en coachen van een alcohol – en drugbeleid in uw organisatie, infostand op evenementen, preventie bij het organiseren van uw evenement of fuif. Meer info via www.gooik.be/zorg/preventiedienst
Geluidsnormen![]() GeluidsnormenDe geluidsnormen zijn objectieve normen (aantal decibels) en ze hebben enkel betrekking op de muziek, die bovendien elektronisch versterkt moet zijn. Voor welke muziekactiviteiten?De regelgeving over het maximale geluidsniveau geldt voor alle muziekactiviteiten die toegankelijk zijn voor publiek en waar elektronisch versterkte muziek wordt gespeeld. Dit wil zeggen:
Welke vergunning of toelating heb ik nodig?Wanneer je slechts één maal per jaar, of enkele keren per jaar een muziekactiviteit organiseert. Het maximumvolume gaat nooit luider dan 85 dBA Dit gaat om achtergrondmuziek tijdens een activiteit zoals een eetfestijn. Dit gaat niet om dansbare muziek. Dit is de muziek in muziekcafé's, kleine fuiven of van liveconcerten in een kleine zaal.
Deze geluidsniveaus vind je bij rockconcerten, grote fuiven en in discotheken.
Je kan als organisatie de geluidsmeter van de jeugddienst of de geluidsbegrenzer van de lokale politie Pajottenland ontlenen. Meer informatie hierover is terug te vinden in het meldingsformulier. De fuifboxDe jeugddienst van Gooik heeft een fuifbox met (preventie)materiaal die gratis te ontlenen is. Deze kan door jullie organisatie opgehaald worden in de week voor de fuif en kan teruggebracht worden in de week na de fuif. Wie gebruik wil maken van deze fuifbox kan dit aanduiden in het meldingsformulier. In de fuifbox vind je volgend materiaal:
UitleendienstAlle Gooikse erkende verenigingen kunnen op de uitleendienst terecht die gevestigd is in de loods van openbare werken, Processiestraat 5 te Gooik-Strijland, elke werkdag tussen 8 en 9 uur ‘s morgens voor het afhalen (van 8.30 tot 9 uur) of het terugbrengen (tussen 8 en 8.30 uur) van de volgend materialen :
De reservatie van dit uitleenmateriaal dient te gebeuren via ons digitaal loket. AanplakbordenVoor het plakken van affiches in de gemeente Gooik zijn er enkele aanplakborden voorzien. Je mag enkel affiches plakken op deze borden. Hieronder vind je de lijst van aanplakboden:
Je mag steeds borden plaatsen op privé-terrein wanneer je toestemming hebt van de eigenaar. Borden plaatsen op de openbare weg en gewestwegen (Ninoofsesteenweg, Molenstraat, Langestraat, Bruneaustraat, Edingsesteenweg en Sint - Kwintenbaan) is verboden. Voor het plaatsen van borden op gewestwegen kan wel toestemming gevraagd worden aan het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap - Wegen en Verkeer.
Alsembergsesteenweg 49 SABAMJe moet SABAM betalen wanneer je muziek laat horen (live of opgenomen) die behoort tot het beschermde wereldrepertorium. Ook als het gaat om een privéfuif of als je geen inkom vraagt, moet je SABAM betalen. Je betaalt een forfait volgens een bepaald tarief. Voor een fuif is dit het tarief nummer 105 (bals, gala’s, TD’s, party’s, fuiven, feesten, karaoke). Hoeveel je precies betaalt, wordt o.m. bepaald door de grootte van de zaal, de prijs van de meest gevraagde consumptie, de gevraagde inkomprijzen... De in rekening genomen inkomprijs is steeds de gemiddelde inkomprijs die wordt gevraagd. Als er slechts een gedeelte van de zaal wordt gebruikt (door panelen afgescheiden), dan meld je dit best, want het kan invloed hebben op het forfait dat je moet betalen. Formulieren en betaling in orde brengen Je verstuurt de "Aanvraag tot toelating" volledig ingevuld en ondertekend via mail, fax of post, of brengt dit online in orde, minimum 10 dagen vóór de datum van de fuif. Alle formulieren dienen te worden opgestuurd naar onderstaand adres: SABAM - Front Office
Aarlenstraat 75 - 77 |