• Volkscafé De Cam
  • Afspanning In De Groene Poort
  • Restaurant 't Kreukeltje
  • Restaurant De Verleiding
  • In Den Haas

Volkscafé De Cam 

Volkscafé De Cam is een gezellig ingericht bruin eetcafé in het Pajottenland met Leuvense stoof en oude caféspelen. De uitbaters helpen je graag bij het plannen van je daguitstap. Zowel te voet, per fiets, te paard als met de huifkar kan je de omgeving van de “Parel van het Pajottenland” verkennen.

Tevens zijn er tal van wandel- en fietsfolders en toeristische brochures te verkrijgen in het café en de Dienst Vrije Tijd van de gemeente Gooik die zich naast het café bevindt.

Je kan er genieten van streekbieren en –gerechten. De keuken is doorlopend geopend tot 20 uur.

Open vanaf 10 uur.
Gesloten op maandag en dinsdag.
Groepen mogelijk na afspraak.

Dorpsstraat 67a
1755 Gooik
02/532 21 32

volkscafedecam@hotmail.com
www.decam.info

 


Afspanning In De Groene Poort 

Deze zeer kindvriendelijke afspanning beschikt over een ruim terras.
Gespecialiseerd in streekbieren zoals Geuze, Lambiek en Kriek.
De specialiteiten van het huis zijn stoofcarbonades, mosselen, spaghetti, pensen, boterhammen met plattekaas, pannenkoeken en ijsjes.

Moe gefietst …? Even een hapje en een drankje op een zonovergoten terras …? De kinderen een speeluurtje gunnen in de nieuwe speeltuin …? Deze uitbating heeft een warm hart voor fietsers. Niet voor niets prijkt er een label 'fietsvriendelijk' op hun raam of voordeur. Dat betekent dat zij zich speciaal inspannen om aan de noden van de fietstoerist te voldoen. 

Alvast van harte welkom in deze taverne die trouwens reeds 40 jaar uitgebaat wordt door dezelfde uitbaatster! 

Dorpsstraat 31
1755 Gooik
Tel. 02/532 10 21

Alle dagen open vanaf 11 uur. Gesloten op dinsdag en woensdag.


Restaurant 't Kreukeltje 

Landelijk gelegen, in ’t hartje van het Vlaamse Pajottenland en in het oude centrum van het rustige dorpje Oetingen bevindt zich restaurant ’t Kreukeltje. Deze recent gerestaureerde hoeve, waar in 2005 het restaurant werd ondergebracht, biedt plaats aan ca. 25 personen. Het interieur straalt ondanks zijn authentieke sfeer toch een zeker rust en stijlvolle eenvoud uit ... u vergeet er als het ware alle tijd en kan er volop genieten.
Het verwennen en streven naar perfectie is voor Herman, Bram en Monique een erezaak geworden. Elke dag opnieuw, laten ze niets aan het toeval over. 

De perfecte ingrediënten worden vakkundig verwerkt en omgetoverd tot een tongstrelende smaakharmonie. Dankzij het voortdurende streven naar kwaliteit heeft 't Kreukeltje een vermelding gekregen in de Michelingids en de Gault Millau.
't Kreukeltje wil zoveel mogelijk zijn ecologische voetafdruk beperken. Om deze reden wenst de chef uitsluitend met seizoensproducten uit eigen streek te werken in plaats van met ingevlogen grondstoffen.

Van broodjes tot koekjes bij de koffie, alles is van eigen huis. Monique legt dan weer met het grootste gemak de klanten in de watten en staat hen vakkundig bij in het maken van de keuze inzake gerechten en aangepaste wijnen.

Kortom, in ’t Kreukeltje heerst de gezelligheid van een familiezaak in combinatie met de allure van een sterrenzaak.

Lenniksestraat 65
1755 Gooik
054/56 81 07

info@tkreukeltje.be
www.tkreukeltje.be


Restaurant De Verleiding 

Wie van gezellig tafelen houdt in een rustieke omgeving en ontspannen sfeer, met een vriendelijke bediening, voelt zich ongetwijfeld thuis in restaurant ‘De Verleiding’ in Gooik – Leerbeek. Christophe en Marijke Cornelis heten u van harte welkom.

U wordt verwelkomd in een warm en huiselijk kader waar gezelligheid troef is. Laat u verleiden door de tot verbeelding sprekende creaties van de chef en proef van een heerlijke wijn uit de zorgvuldig samengestelde wijnkaart.

‘De verleiding’ is de ideale plaats voor een gezellig etentje met vrienden of familie, maar eveneens voor zakenlunches. Ook voor feesten tot +/- 55 personen kan u terecht in de verleiding.
In de zomer wordt er geserveerd op het tuinterras, met zicht op het prachtige Pajottenland. Er is tevens een ruime parking voor het restaurant.

Openingsuren van onze keuken:
Woe – Do – Vrij: 12u – 14u & 19u – 21.30u
Zaterdag: 19u – 21.30u
Zondag: 12u – 14u

Openingsuren van het restaurant:
12u – 16u & 19u – 24u
Gesloten op maandag, dinsdag, zaterdagnamiddag en zondagavond.

Ninoofsesteenweg 181
1755 Gooik (Leerbeek)    
02/532 26 24

www.de-verleiding.be


In Den Haas 

Uniek café met groot terras en uitgebreid assortiment aan bieren. U kunt genieten van een boerenboterham met kop, hesp of plattekaas gelegen in een rustige groene oase.

Open op maandag en zaterdag vanaf 12 uur vrijdag vanaf 14 uur, zondag vanaf 10 uur.
Gesloten op dinsdag, woensdag en donderdag.

Wijngaardbosstraat 6
1755 Gooik
054/33 45 98

cafe.den.haas@gmail.com

facebook